duratech sunspring serie

Sunspring Serie

De Duratech Sunspring Serie is de opvolger van de eco+ serie welke eind 2013 gelanceerd is. De pompen zijn ontworpen en ontwikkeld voor mensen die een eenvoudig, maar uitstekend werkend toestel wensen voor het verwarmen van hun zwembad/zwemvijver.

dura dura warmtepomp

Dura Serie

Al wat langer op de markt is de Duratech Dura serie. Deze warmtepompen zijn de voorlopers van de Duratech Dura Plus serie, echter zijn deze doorontwikkeld waardoor deze warmtepompen gelijkwaardig zijn aan de Duratech Dura Plus serie. Het enige verschil is dat deze pomp niet kan koelen. Met een 7-tal verschillende capaciteiten is er voor elk bad een geschikte warmtepomp leverbaar.

De huidige Duratech warmtepompen werken al bij een luchttemperatuur van -5°C is. Deze warmtepompen hebben een elektronische sturing en eenvoudige bediening en heeft mogelijkheden om de parameters en timers in te stellen. Dit model heeft een COP van ongeveer +/- 5,5.

duratech warmtepomp dura plus

Dura Plus Serie

De Duratech Plus™ warmtepompen werden in 2009 geïntroduceerd en waren vanaf het begin een succes. Waar het COP bij de standaard Dura stopt bij 5,0 gaat de Dura+ verder. Een COP van 6,0 kan zelfs gehaald worden. M.a.w. elke kW die u aan uw elektriciteitsleverancier betaald kan 6,0 kW aan energie in uw bad stoppen. Goedkoper een bad verwarmen kan dus niet (behalve zonnecollectormatten natuurlijk, dat is gratis energie zodra de zon schijnt).

Daarnaast kunnen de Dura + warmtepompen efficiënter blijven werken bij lagere temperaturen dan de andere warmtepompen dat kunnen. Deze kunnen namelijk al hun werk doen bij -15°C. Het is tevens mogelijk met dit model het bad te koelen. De Plus-serie heeft een elektronische sturing en bediening en heeft mogelijkheden tot instellen van de parameters en timers. Deze serie is geluidsarm door regelbare ventilator snelheid.

duratech pro inverter warmtepomp

Dura Pro inverter Serie

De Dura Pro inverter warmtepomp voor zwembaden is de nieuwste serie van het merk Duratech. De inverter zwembad warmtepompen draaien op een variabel vermogen. Dit wilt zeggen dat de pomp zijn vermogen vanzelf aanpast naar de behoefte. Bij een traditionele warmtepomp heb je maar twee standen; AAN en UIT. Wanneer de traditionele pomp aanstaat, draait deze dus altijd op vol vermogen.

De inverter warmtepomp springt dus een stuk zuiniger om met het energieverbruik zonder een concessie te doen op het constant verwarmen van uw zwembadwater. Daarnaast kan met de Dura Pro op 0,1 °C nauwkeurig de watertemperatuur bepaald worden.

Dura Duracom Serie

Per één verbruikte kW door de Duracom warmtepomp kan er 6 kW aan warmte worden afgegeven aan het zwembadwater. Maar liefst 5 van de 6 kW zijn gratis!

Duracom warmtepompen zijn dus veel minder schadelijk voor het milieu omdat zij 83% van de geproduceerde energie halen uit de omgevingslucht, een volledig natuurlijke en hernieuwbare energiebron. Bovendien heeft het gebruikte gas geen schadelijke effecten op de ozonlaag.

Het gebruik van materialen van hoge kwaliteit zoals ‘Acrylic’ en ‘Titanium’ voor de warmtewisselaars maken dat de Duracom warmtepomp moeiteloos bestand is tegen roest en de versie van chloor in het water. De nieuwste warmtewisselaars zijn tevens extra groot om de efficiëntie te vergroten.

X