Dura Plus Serie

duratech warmtepomp dura plus

De Duratech Plus™ warmtepompen werden in 2009 geïntroduceerd en waren vanaf het begin een succes. Waar het COP bij de standaard Dura stopt bij 5,0 gaat de Dura+ verder. Een COP van 6,0 kan zelfs gehaald worden. M.a.w. elke kW die u aan uw elektriciteitsleverancier betaald kan 6,0 kW aan energie in uw bad stoppen. Goedkoper een bad verwarmen kan dus niet (behalve zonnecollectormatten natuurlijk, dat is gratis energie zodra de zon schijnt). Daarnaast kunnen de Dura + warmtepompen efficiënter blijven werken bij lagere temperaturen dan de andere warmtepompen dat kunnen. Deze kunnen namelijk al hun werk doen bij -15°C. Het is tevens mogelijk met dit model het bad te koelen. De Plus-serie heeft een elektronische sturing en bediening en heeft mogelijkheden tot instellen van de parameters en timers. Deze serie is geluidsarm door regelbare ventilator snelheid.

Klik hier om folders te downloaden betreffende deze pompen.

Duurzaam & Milieuvriendelijk

De warmte van de buitenlucht wordt geabsorbeerd en overgedragen aan het zwembadwater. Per één verbruikte kW door de Dura + warmtepomp kan er 6 kW aan warmte worden afgegeven aan het zwembadwater. Maar liefst 5 van de 6 kW zijn gratis!

Dura + warmtepompen zijn dus veel minder schadelijk voor het milieu omdat zij 83% van de geproduceerde energie halen uit de omgevingslucht, een volledig natuurlijke en hernieuwbare energiebron. Bovendien heeft het gebruikte gas geen schadelijke effecten op de ozonlaag.

et gebruik van materialen van hoge kwaliteit zoals ‘Acrylic’ en ‘Titanium’ voor de warmtewisselaars maken dat de Dura + warmtepomp moeiteloos bestand is tegen roest en de versie van chloor in het water. Onze nieuwste warmtewisselaars zijn tevens extra groot om de efficiëntie te vergroten.

Installatie & Gebruik

Het toestel is opmerkelijk compact en goed ontworpen zodat het gemakkelijk te installeren is. Bijvoorbeeld: de geïntegreerde debietsensor zal de warmtepomp automatisch aanschakelen wanneer de filterpomp begint te werken en water door de Dura + warmtepomp stuurt, en automatisch stoppen wanneer de filterpomp stopt.

De Dura + warmtepomp dient verplicht buiten geïnstalleerd te worden en kan het zwembad verwarmen gedurende het hele jaar. De Dura + warmtepompen kunnen zelfs vanaf -10 graden Celsius buitentemperatuur functioneren en warmte halen uit de lucht. De Dura + warmtepomp bevat eveneens een koelfunctie, het water kan dus ook afgekoeld worden met behulp van de Dura + warmtepomp.

Innovatief

De geïntegreerde intelligente microprocessor bewaakt alle sensoren en stuurt alle functies van de Dura + warmtepomp zonder tussenkomst van de gebruiker. Een elektronisch display met eenvoudige bediening is standaard voorzien.

Door het gebruikt van hoogefficiënte, geluidsarme rotary of scroll compressoren, geluidsarme ventilatoren die op twee snelheden werken en een extra grote warmtewisselaar, krijgt met een unit die opmerkelijk weinig geluid maakt.

Welk model is voor u geschikt?

Tot 30 m³ 

Duratech Dura + 7

Tot 40 m³

Duratech Dura + 10

Tot 60 m³

Duratech Dura + 14

Tot 80 m³

Duratech Dura + 19

Tot 95 m³

Duratech Dura + 22t

Tot 130 m³

Duratech Dura + 30T

X