Dura Series

dura dura warmtepomp

Al wat langer op de markt is de Duratech Dura serie. Deze warmtepompen zijn de voorlopers van de Duratech Dura Plus serie, echter zijn deze doorontwikkeld waardoor deze warmtepompen gelijkwaardig zijn aan de Duratech Dura Plus serie. Het enige verschil is dat deze pomp niet kan koelen. Met een 7-tal verschillende capaciteiten is er voor elk bad een geschikte warmtepomp leverbaar. De huidige Duratech warmtepompen werken al bij een luchttemperatuur van -5°C is. Deze warmtepompen hebben een elektronische sturing en eenvoudige bediening en heeft mogelijkheden om de parameters en timers in te stellen. Dit model heeft een COP van ongeveer +/- 5,5.

Klik hier om folders te downloaden betreffende deze pompen.

Duurzaam & Milieuvriendelijk

De warmte van de buitenlucht wordt geabsorbeerd en overgedragen aan het zwembadwater. Per één verbruikte kW door de Dura warmtepomp kan er 6 kW aan warmte worden afgegeven aan het zwembadwater. Maar liefst 5 van de 6 kW zijn gratis!

Dura warmtepompen zijn dus veel minder schadelijk voor het milieu omdat zij 83% van de geproduceerde energie halen uit de omgevingslucht, een volledig natuurlijke en hernieuwbare energiebron. Bovendien heeft het gebruikte gas geen schadelijke effecten op de ozonlaag.

et gebruik van materialen van hoge kwaliteit zoals ‘Acrylic’ en ‘Titanium’ voor de warmtewisselaars maken dat de Dura warmtepomp moeiteloos bestand is tegen roest en de versie van chloor in het water. Onze nieuwste warmtewisselaars zijn tevens extra groot om de efficiëntie te vergroten.

Installatie & Gebruik

Het toestel is opmerkelijk compact en goed ontworpen zodat het gemakkelijk te installeren is. Bijvoorbeeld: de geïntegreerde debietsensor zal de warmtepomp automatisch aanschakelen wanneer de filterpomp begint te werken en water door de Dura warmtepomp stuurt, en automatisch stoppen wanneer de filterpomp stopt.

De Dura warmtepomp dient verplicht buiten geïnstalleerd te worden en kan het zwembad verwarmen gedurende het hele jaar. De Dura warmtepompen kunnen zelfs vanaf -5 graden Celsius buitentemperatuur functioneren en warmte halen uit de lucht. De Dura warmtepomp bevat eveneens een koelfunctie, het water kan dus ook afgekoeld worden met behulp van de Dura warmtepomp.

Innovatief

De geïntegreerde intelligente microprocessor bewaakt alle sensoren en stuurt alle functies van de Dura warmtepomp zonder tussenkomst van de gebruiker. Een elektronisch display met eenvoudige bediening is standaard voorzien.

Door het gebruikt van hoogefficiënte, geluidsarme rotary of scroll compressoren, geluidsarme ventilatoren die op twee snelheden werken en een extra grote warmtewisselaar, krijgt met een unit die opmerkelijk weinig geluid maakt.

Welk model is voor u geschikt?

Tot 30 m³ 

Duratech Dura 7

Tot 40 m³

Duratech Dura 10

Tot 60 m³

Duratech Dura 13

Tot 80 m³

Duratech Dura 18

Tot 90 m³

Duratech Dura 22

Tot 120 m³

Duratech Dura 26

X